ze života jedné zasvěcené ženy

Něžné pozornosti

25. 12. 2017 20:13
Rubrika: ze života

Poslední dobou zažívám milá drobná překvapení od nejlepšího přítele a tak se chci trochu podělit. Tak třeba dneska, potřebovala jsem něco potvrdit od našeho pana faráře. Tak jsem se za ním po mši vypravila, předtím jsem prosila Ježíše, aby mi to pomohl vyřídit. Vše proběhlo hladce a očekávané komplikace se nekonaly. U východu z kostela na mě zcela nečekaně čekali blízcí příbuzní, kteří mají farnost jinde a k nám nechodí, ale zrovna dneska zaspali a stíhali právě tuto mši. Velmi milé překvapení.

Nebo tuhle ve školce (teď před vánoci to tam bylo trochu hektické a děti neklidné) zapomněla jsem jednomu dítěti nahlásit do kuchyně odpolední svačinku domů. Někteří rodiče se zlobí, když se něco podobného stane. V kuchyni jsou naštvaní, když děti dohlašujeme dodatečně, tak co teď. Vzpomněla jsem si, že mám jednu musli tyčinku ve stolku (to bývá častá svačinka pro děti co nezůstávají ten den na spaní a jdou po obědě domů). Řekla jsem si, že jí tomu dítěti, co jsem ho zapomněla nahlásit dám. Ten den šly po obědě domů z naší třídy dvě holčičky. Jedna měla svačinku regulérní a druhou jsem chtěla zakamuflovat. Jenže pak jsem si uvědomila, že kamuflovaná holčička má ve vedlejší třídě sestru, která půjde taky domů a měla by tudíž jinou svačinku. Zkrátka kombinace na kombinaci. A teď to přijde, představte si, že ten den měly na odpolední svačinku všechny děti stejnou musli tyčinku, co já měla ve stole. Jak milé!

Ve čtvrtek před štědrým dnem jsme měli mít ve školce nadílku. To se jde nejdřív s dětmi ven, aby uklízečka měla čas připravit pod stromeček dárky. Jenže venku mrholilo. Kolegyně se ptala, co teď. Půjdeme, rozhodla jsem. Když jsme dětem oblékly punčochy, oteplováky, mikinky, bundy, čepice, šály, rukavice a pozapínaly zipy u bund a u kozaček venku začalo lít. Ale ven se musí, ach jo. Začaly jsme kombinovat náhradní program. A teď to přijde, když jsme vyšli před dům, už nepršelo. Jak milá pozornost!

Další drobnost od Milého byla, když jsem objednala dárek pro naši šéfovou k vánocům a bylo to dost na poslední chvíli. Prosila jsem Ho proto, aby to zařídil, aby dárek došel včas. Byla to ikona, která se musela nejdřív vyrobit a pak poslat poštou. Naše pošta bohužel občas chodí i se 14ti denním zpožděním a já ho objednávala 14 dní před vánoci. Ano, přišel včas!

Skutečně Hospodin má smysl i pro drobné trable jedné jepti-úči a věřím, že se stejným zájmem a něžnou pozorností se dívá i na tebe :-).

Tak ať kraluje v našich srdcích!

Zobrazeno 1896×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková