ze života jedné zasvěcené ženy

Táta

2. 3. 2010 10:44
Rubrika: ze života | Štítky: zamysleni

Byla jsem o víkendu na návštěvě v jedné rodině. Mají syna, který jim dělá starosti. Modlili jsme se společně breviář a synek při prosbách přidal prosbu: „Pane Bože, prosím tě ať mě můj táta tolik neštve.“ Zatrnulo ve mně a podívala jsem se na otce. Měl skloněnou hlavu a nic neříkal. Domodlili jsme se a šlo se na mši, táta se nabídl, že ještě skočí po mši na nákup pro podmáslí a ovoce, na které se včera zapomnělo. Jinak se šlo a povídalo o všem možném. Přemýšlela jsem jak to toho tátu musí mrzet, že ho syn nesnáší, má přece jen jeho, tolik do něj investoval. Potvrdil mi jednou, že ho to mrzí, ale má kluka rád a tak to snáší, není už tak malý, aby mu mohl jednoduše nasekat, možná by to stejně nepomohlo. Po mši jsem šla zpátky, po chvíli přišel i můj známý a kromě jiného donesl z obchodu banány, syn je má totiž moc rád.

Trochu jsem se pak cestou domů nad tím „slabým“ tátou v duchu pohoršovala. Jenže potom jsem si uvědomila jak se chovám já k Bohu Otci. Když jsem naštvaná, mám pocit, že věci nejdou podle mého a On to přece mohl zařídit. Taky se na něj zlobím a někdy dost nevybíravě. Uvědomila jsem si jak ho moje trucování a zlost musí mrzet. A taky mi došlo, že mě přesto všechno má pořád rád a nikdy neřekne, tak to by stačilo, končím s tebou. Naopak udržuje mě při životě, dává mi všechno co potřebuju e ještě mi připravuje malé radosti.

Zobrazeno 1360×

Komentáře

Anio1

Ten táta má můj obdiv. Musí mít svého syna opravdu moc rád. :-) Jak by pak asi zapůsobila jeho jistě upřímná slova - po tom co syn poprosil Boha, aby ho táta tolik neštval - která by zněla asi takhle: "I mně Bože, prosím, odpusť, že mám svého syna tak moc rád, až přes svou lásku často nerozpoznám nebo nechci rozpoznat, co on sám chce a dělám jenom to, co si myslím, že je pro něj nejlepší."<br />
Vím, v mnoha případech to je nereálná utopie, ale věřím, že takováhle slova mají sílu. ;-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková