ze života jedné zasvěcené ženy

Ruce a nohy, velebte Pána. (Dan 3,57-88)

23. 4. 2010 11:52

Všechno tvorstvo chválí Boha (Dan 3, 57-88).

Dneska jsem si ráno přispala a tak jsem se ranní chvály modlila sama. Je svátek sv. Vojtěcha a tak byly žalmy nedělní z 1. týdne pro slavnosti a svátky. Když se modlím sama, tak se toho většinou moc nepomodlím, zaseknu se někde na začátku a pak už je moc hodin a musím jít něco dělat. To se mi stalo i dneska.

 Pomalu jsem se prokousávala žalmy a když jsem se dostala ke Kantiku Dan 3, 57-88, všechno tvorstvo chválí Boha (to je takový ten žalm co se vyjmenovávají Boží tvorové a pak se dodává velebte Pána). Tak jsem se krásně zasekla. Napadlo mě, že já můžu a mám velebit Pána, tady a teď. I já jsem přece Boží tvor (takto logická  tedy má úvaha nebyla, to je spíš zpětná reflexe, některé události se špatně dávají do slov). Začala jsem se modlit místo ledy a sněhy velebte Pána, moje nohy velebte Pána, chvalte a oslavujte ho na věky. Moje ruce velebte Pána, chvalte a oslavujte ho navěky. Moje ústa velebte Pána, můj jazyku veleb Pána, moje sexualito veleb Pána a tak dále. Pak mi to přišlo hloupý, ale napadlo mě, že když může Hospodina velebit rosa a jíní, tak proč by ho nemohla oslavovat každá část mého těla. A tak jsem statečně pokračovala ve velebení skrze části mého těla, které mě zrovna napadly.

            No, a to je všechno, to je můj objev dnešních ranních chval. Pak jsem zjistila, že je plno hodin, tak jsem si ještě přečetla aspoň prosby a pomodlila se Otče náš, když je ten svátek a já se chtěla modlit za Vojtěchy a Vojtíšky.

PS: (hlavně pro ženy) Já vím, že nám spousta částí našeho těla úplně nevyhovuje, teda aspoň mě. Chtěla bych jinou postavu, dlouho mi vadily moje zrzavé vlasy. Ale když mě tak Hospodin udělal, tak se mu to asi, z nějakého nepochopitelného důvodu líbí a zřejmě ho to oslavuje. Když nad tím tak přemýšlím, tak například na uši jsem zapomněla a ty mám teda děsný, tak to jsem ráda, že mě ráno nenapadly. No, ale na druhou stranu myslím,že bez uší by to bylo mnohem horší. J

Zobrazeno 1586×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková