ze života jedné zasvěcené ženy

"Je to dobrý, jen to neškrabat."

10. 11. 2009 13:00
Rubrika: zamyšlení | Štítky: ze života salesiánky

Poučení z komářího štípnutí.

Myslím, že každý člověk žije v nějakém společenství. V rodině, v práci, ve škole, v komunitě…a každý občas narazí na nepochopení od druhých. Když jsem se před prázdninami rekreovala v Dolanech a chodila po lese, pokousali mě přitom komáři. Tak jsem to zkusila neškrabat. Jak říká můj tatínek: „Je to dobrý, jen to neškrabat.“ Nevěřili byste, chvilku to svědilo, ale za chvíli už to bylo dobré. A protože můj tatínek používá své úsloví o neškrabání spíš v souvislosti se vztahy s druhými, začala jsem nad tím přemýšlet.

Čím víc člověk škrábe komáří štípanec, tím víc to svědí. A stejně tak i křivda, nedorozumění s druhým, nepochopení, čím víc se v tom hrabu, tím jsem ukřivděnější, naštvanější, nepochopenější. Napadlo mě, že snad by bylo lépe odevzdat to Pánu a přestat se tím zabývat. Čím míň se zabývám štípancem, tím dřív si s ním tělo poradí. Když si ho rozškrabu do krve může se mi do ranky dostat i infekce. Podobné to může být i ve vztazích, čím víc se utvrzuji v nedorozuměních, tím hůř se mi odpouští.

A tak přeji sobě i vám velkorysost a smysl pro humor. A hlavně to neškrabat!

Zobrazeno 2357×

Komentáře

Exi

Tož dobré Zdíšo díky ..

zdis

Dík za zpětnou vazbu. Štěňo, taky se snažím,ale musím přiznat, že mi to moc nejde, hlavně s těmi co je vidím den co den a tělo na tělo. Ono když ten komár kousne opakovaně do stejného místa, člověk ztrácí trpělivost a s chutí by ho rozmázl... :-) nebo aspoň poslal někam do močálu, ať kouše zase někoho jinýho...

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková